Ewoud Blok

Even voorstellen

1966-2002

Opgroeiend als zoon van een leraar handvaardigheid in Bergen op Zoom was ik al jong bezig met het knutselen met verschillende materialen in het atelier van mijn vader. Voeg daarbij nog een passie voor tekenen en een degelijk ruimtelijk inzicht, en het was mij al vroeg duidelijk dat ik ‘iets met ontwerpen’ wilde gaan doen.

Tijdens – en enige tijd na – mijn studie bouwkunde aan de TU in Delft heb ik in de praktijk mogen werken als ontwerper en tekenaar voor verschillende bouwkundige bureaus in de regio midden en west Nederland. Op die manier heb ik praktische bouwkundige kennis opgedaan en tevens ben ik ervaren geworden in (toen nog zeer innovatieve – want we spreken over midden jaren negentig van de vorige eeuw) 3D software.

2003-2011

Na als zelfstandig architect (in opdracht van derden) enkele besloten prijsvragen te hebben mogen winnen, heb ik in 2003 samen met een bevriende collega Alt-M Architecten B.V. opgericht. Alt-M was een toetsencombinatie in ons 3D software pakket waarmee je vormen en ruimtes vrijuit kon veranderen, dus dat stond symbool voor onze creativiteit. In de tien jaar daarna groeide Alt-M architecten uit tot een middelgroot architectenbureau dat een regionale speler was op het gebied van woning- en utiliteitsbouw. Helaas waren de negatieve krachten van de vastgoed crisis rond 2012 te groot voor ons bureau.

2012-2022

Na 2012 ben ik verder gegaan als zelfstandig architect als Architectenburo Ewoud Blok en vanaf 2014 ben ik tevens werkzaam als project architect voor TBE-ZA (ZA staat voor voormalig Zeeman Architekten, wat een gerenommeerd bureau was in de regie Noord-Holland). Het Volendamse architectenbureau TBE is in 2015 gefuseerd met het overgebleven deel van Zeeman Architekten en het bureau is sindsdien gevestigd in Volendam.

2023-heden

In 2023 ben ik toegetreden als (part-time) senior architect en lid van de directie van TBE-ZA architecten en ingenieurs te Volendam. De rechtsvorm van mijn eigen bureau is in dat jaar gewijzigd van eenmanszaak naar een B.V.

Wat kan ik voor u betekenen?

Stel u heeft plannen voor nieuwbouw, verbouw of u heeft een ander soort ruimtelijk initiatief. Als particulier of als organisatie heeft u dan behoefte aan een goede vertaling van uw wensen. Het is mijn passie om uw uitgangspunten ruimtelijk vorm te geven, en zo voor u een praktisch en kwalitatief goed ontwerp te verzorgen waarmee u naar een aannemer, gemeente of andere instelling kan gaan. Door mijn positie bij TBE-ZA architecten kan ik natuurlijk ook het gehele vergunningstraject voor u verzorgen. Net wat de wensen zijn.

U bent van harte welkom in mijn atelier bij TBE-ZA architecten in Volendam!

Contact